2018 SCHEDULE

MONTEZUMA COUNTY FAIR 2018 SCHEDULE

This is a tentative schedule of the fair and is subject to change as we are still adding events and trying to get everything scheduled.

 

FRIDAY, JULY 27th
5:00 PM CAR RACE (RACE TRACK
6:00 pm Pen Set-up

SATURDAY, JULY 28th
8:00 am 4-H .22 Rifle Shoot – Outdoor Range
Muzzle Loading will follow .22 Shoot
10:00 am Family Gymkhana – Outdoor Rodeo Arena
9:00 am Exhibit setup – Main Barn
5:00 pm Car Races (Race Track)
Lawn Mower race during intermission

SUNDAY, JULY 29th
8:00 am 4-H Horse Show – Outdoor Arena
1:00 pm Shotgun Shoot @ Trap Club
2:00 pm 4-H Dog Show – Main Barn
2:00 pm – 4:00 pm Community Open Class Entries Taken – Main Barn

MONDAY, JULY 30th
8:00am- 9:00 am 4H entries taken- Main Barn
8:00am-11:00am Open Class entries taken- Main Barn
9:00 am 4-H Judging – Main Barn
1:00 pm Community Open Class Judging–Main Barn
3:00pm- 5:00pm Royalty Interviews, Modeling and Speech
6:00 pm 4-H Fashion Revue – Main Barn

TUESDAY, JULY 31st
7:00 am – 8:00 am Swine Check/Weigh-in – Swine Barn
8:00 am 4-H Club Table Set-up – Main Barn
8:00 am – 9:00 am Goat Check/Weigh-in – Sheep/Goat Barn
8:00 am – 10:00 am Rabbit/Poultry Check-in –Rabbit/Poultry Barn
9:00 am 4-H General Project Set-up – Main Barn
9:00 am – 10:00 am Sheep Check/Weigh-in – Sheep/Goat Barn
10:00 am 4-H Cake Decorating Contest- Main Barn
10:00 am – 11:00 am Beef Check/Weigh-in – Beef Barn
1:00 pm – 4-H Demonstration Contest- Main Barn
1:00 pm- Herdsmanship Interview & Poster contest
3:00 pm – 4-H Archery Shoot – MCFG Range
3:00 pm – 7:00 pm Vendor set-up
5:00 pm – 7:00 pm Exhibits Open to Public
5:00 pm – 7:00 pm Community Open Class Awards Reception-Main Barn
6:00 pm ATV Rodeo-Outdoor arena
7:00 pm 4-H Fine Arts Competition – Main Barn

WEDNESDAY, AUGUST 1st KIDS DAY
7:00 am 4-H Rocket Launch –Location TBD
(Cloverbuds will launch their rockets after this)
8:30 am Open Class Goat Show – Main
9:00 am – 8:00 pm Exhibits Open to Public
9:00am -5:00 pm Kids Day Fun (Activities All Day)
10:30 am 4-H/FFA Goat Show – Main Barn
10:30 am Scavenger Hunt (Bunnies & More)
11:30 am 3-Legged Barrel Race (Hoofbeats)
1:00 pm Ute Tribe Kids Bear Dance- Main Barn
1:30 pm Jalapeño Eating Contest (Battle rock 4H) outside main barn
2:00 pm IFA Chicken Chase- Swine Barn Ages 3-5 &6-8
2:30 pm Dress your pet contest – Main Barn (Dolores FFA)
3:00 pm – 7:00 pm Horticulture Entries Taken – Main Barn
3:00 pm– 4:00 pm Calf scramble Registration- Parent Signature Req.
5:00 pm 4-H/FFA Sheep Show – Main Barn
Open Sheep Show to Follow
7:00 pm Movie Night -Main Barn

THURSDAY, AUGUST 2nd
8:00 am 4-H & Open Rabbit Show – Main Barn
9:00 am Horticulture Judging – Main Barn
9:00 am –5:30 pm Exhibits Open to Public
10:00 am 4-H & Open Poultry Show –Rabbit/Poultry Barn
10:00 am Ute Tribe Bear Dance – Outside under tent
1:00 pm 3-Legged Mud Race (Round-up 4H) 2:30 pm Fair Board Chicken (Chase Swine Barn) Ages 3-5 & 6-8
4:00 pm -9:00pm Antique Car Show
4:30 pm Bucket Calf Show- Main Barn
5:00 pm 4-H/FFA Beef Show – Main Barn
Open Beef show to follow
6:00 pm Gates open for Concert
6:30pm 2019 Royalty Crowning- Outdoor arena
7:00 pm Ritchie Law Concert -Outdoor arena

FRIDAY, AUGUST 3rd – TOUGH ENOUGH TO WEAR PINK DAY
8:30 am 4-H/FFA Swine Show – Swine Barn
9:00 am Rooster Crowing ( Poultry Barn)
9:00 am – 5:30 pm Exhibits Open to Public
10:00 am Largest squash Contest – Main Barn
10:30 am 3 legged Barrel Race (Hoofbeats 4H) – Main Barn
10:30 am Ute Tribe Pow Wow Dance – Main Barn
11:00 am Egg Toss (Kalvins kids 4H)- Outside Beef Barn
11:30 am Dummy Roping ages 12-under
12:00 pm Open Swine Show
12:30pm Sack Race (Trail Blazers)- Main Barn
1:00 pm Calf Scramble for $50- Outdoor Arena- (Must pre-register)
1:00 pm Rabbit Expo – Rabbit/Poultry Barn
2:00 pm Dummy Roping Ages 13-18yr
3:00pm Open Dummy Roping
3:00 pm Grand Round Robin – Outdoor Arena
3:00 pm Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 3-4 – Main Barn
3:30 pm Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 5-6 – Main Barn
4:00 pm Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 7 Main Barn
4:30 pm Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 8 Main Barn
7:00 pm Ranch Rodeo -Outdoor Arena

SATURDAY, AUGUST 4th

8:00 am MANDATORY SALE MEETING, Main Barn
9:00 am-5:00 pm Tractor Show & Pull
9:00 am – 5:30 pm Exhibits Open to Public
10:00 am Corn Shucking Contest – Main Barn
10:00 am Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 3-4 – Main Barn
10:00 am Ute Tribe Pow Bear Dance- Main Barn
10:30 am Four Corners Community Bank Money Hunt Ages 5-6 – Main Barn
10:30 am Fair Board Chicken Chase Ages 3-5 & 6-8
11:00 pm Four Corners Community Bank Money Hunt ages 7 – Main Barn
11:00 pm Four Corners Community Bank Money Hunt ages 8 – Main Barn
11:00 am -11:30 am Chili & Salsa Contest Entries Accepted – Main Barn
12:00 pm-12:30 pm Public Taste & Vote Judging for Chili & Salsa Contests – Main Barn
11:30 am First National Bank Greased Pig Race- Swine Barn
12:00 pm Musical Pie (Barnyard Critters) – Main Barn
1:00-1:45 pm Buyer Meet and Greet- Livestock Barns
2:00 pm Junior Livestock Sale – Main Barn
Community Dinner After Sale
5:00 pm Release Vendors
5:00 pm Demolition Derby Gates Open – Racetrack
6:00 pm Demolition Derby Starts- Racetrack

SUNDAY, AUGUST 5th
8:00am-10:00am Open Entry Release
9:00 am Livestock and Exhibit Release, Pen Tear Down & cleanup

Revised: 4/23/18

Print Friendly, PDF & Email